Nieuws

Korenfestival Medemblik 2018

Korenfestival Medemblik

Zaterdag 9 juni 2018 mochten we weer zingen tijdens het Korenfestival Medemblik. De weergoden waren ons ditmaal gunstig gezind en dus konden we onze optredens in de zon ten gehore brengen.

Er waren drie straatoptredens en één optreden voor een jury op het hoofdpodium.
De straatoptredens, op verschillende locaties in de stad, werden vol enthousiasme uitgevoerd en waren een mooie voorbereiding op het optreden voor de jury. We werden fantastisch gesteund door de achterban die was meegekomen en ook door het winkelende publiek.

Tussen de optredens door konden wij nog genieten van de andere koren die optraden.

Na ons mooie optreden voor de jury kregen we meteen ons jury oordeel. Wij kregen als koor prachtige complimenten over ons enthousiasme en het “overdragen” aan het publiek (‘de zangers en zangeressen zijn niet alleen gefocust op de dirigent maar brengen de teksten over aan het publiek’).

Ook gaven zij aan Patrice mooi commentaar. Het was duidelijk dat hij ons (het grootste gedeelte van de nummers) goed onder ‘controle’ heeft en dat hij die controle gebruikt als een professioneel mengpaneel. Om ons te blijven triggeren mag hij ons tijdens de repetities verrassen door dingen te doen die hij normaal niet doet. Daardoor zullen wij nog beter gaan presteren.
Ook kreeg ons combo, Hanneke op piano en John Twisk op drum, nog een compliment dat zij gewoon door speelden terwijl het geluid het even liet afweten. Allebei super gedaan!

Kortom, het was een super geslaagde en mooie muzikale dag voor ons koor!

Korenfestival Medemblik