Nieuws

Herdenkingsconcert 4 mei

Na een gedegen voorbereiding was het 4 mei zover.

Het koor Classic Frogs en Pop- Musicalkoor Purmerend mochten een herdenkingsconcert geven ter ere van de 4 mei herdenking.

Om kwart voor acht stonden de koorleden opgesteld naast het monument op de Kaasmarkt, bij het voormalige gemeentehuis. Daar kwam de ‘stille stoet’ aan om bij het monument de kransen en bloemen te leggen.

Om even voor acht klonk de « The last post » Daarna was het om acht uur 2 minuten stil........

Om precies twee over acht uur zongen we een hele mooie versie van het Wilhelmus. We werden prachtig begeleid door de trompettiste. Nadat er toespraken werden gehouden door o.a. de burgemeester en de voorzitter van het Comité 4 en 5 mei Purmerend konden we allemaal de kerk in en beginnen met het concert. 

Ten eerste brachten we Colours of the wind ten gehore. Prachtig begeleid door Hanneke Tammes - Van den Dorpel op piano en dirigent Patrice van Opstal.

Daarna mochten de Classic Frogs van zich laten horen. En dat deden ze met verve; een mooie uitvoering van Dürme Dürme.

Tijdens het concert werden ook enkele video’s vertoond met gesprekken met mensen die de oorlogsdagen hebben meegemaakt. Verder zongen de Classic Frogs nog de volgende nummers: het Lacrymosa uit het Requiem van Mozart, Lullaby, Goodnight My Angel van Billy Joel en Cantique de Jean Racine van Fauré.

Ons honderdkoppige  Pop-musicalkoor Purmerend zong de sterren van de hemel met de volgende nummers: Writing's On The Wall van Sam Smith, Do You Hear The People Sing uit de musical Les Misérables, Birds van Anouk (met daarbij op de achtergrond een prachtige video met mooie vogels) en Schouder Aan Schouder van Marco Borsato & Guus Meeuwis.

Als afsluiter zongen beide koren het mooie We’ll Meet Again van Vera Lynn gezamenlijk met het publiek in een compleet gevulde Koepelkerk. 

 

Waarlijk een prachtige afsluiting van een memorabel herdenkingsconcert.

Gedenk de vierde mei en vier de vijfde mei. Geef vrijheid door.

logo 4 en 5 mei
Oorlogsmonument Purmerend

Muzikale leiding

Pop- Musicalkoor Purmerend

Da Palestrinastraat 23
1447 NN Purmerend
info@pop-musicalkoorpurmerend.nl