Dirigent

Patrice van Opstal

Patrice van Opstal (1958) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam: Algemene Muzikale Vorming bij Koen Vermey. Vervolgens koordirectie bij Jan Pasveer en Orkestdirectie (met specialisatie theatermuziek) bij Joop van Zon en Hans van den Homburg.

Verder volgde hij privé-lessen directie bij Jan Eelkema en deed verschillende specialisatie cursussen, zoals de Kurt Thomas dirigenten cursus in Den Haag, een specialisatie cursus lichte muziek voor koren en taalstudies in Engeland en Italië.

In het begin van zijn muzikale loopbaan dirigeerde Patrice verschillende koren in R.K. Kerk Vianney Centrum in Amsterdam Noord, het mannenkoor 'Getea' in Amsterdam en leidde hij een tiental operette- en musicalproducties in Amsterdam en Den Haag.

Daarna componeerde hij liederen en achtergrondmuziek bij verschillende schooltelevisieprogramma's en leidde hij het kinderkoor 'De Wielewaal' en 'Vocal Group Sideway' en het jongerenkoor 'Skyline' in Hoorn en had hij 5 jaar lang de muzikale leiding bij Musicalgroep 'The Cast' in Castricum.

Naast 'Pop-Musicalkoor Purmerend' dirigeert en leidt hij het Musical Popkoor 'BROADWAY' uit Hoorn, dat hij oprichtte in januari 1992. Hij dirigeert tevens Popkoor 'Vocal Invention' in Zaandam en de The Classics van Muziekschool Waterland in Purmerend.

En misschien ook even leuk om te lezen: in BALK Nieuws – april 2013 is Patrice aan het woord over zijn ervaringen als dirigent.

 

23 PMKP AMD kobalt blauw close up 2